Haber

Uluslararası Göç Örgütü: “Depremin İkinci Ayında Acil Durum ve İyileştirme Çalışmalarında Kilit Sektörler İçin Yetersiz Finansman”

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), “Türkiye, depremlerin ikinci ayında felaketin yıkıcı sonuçlarıyla mücadele etmeye devam ediyor. Hükümet geçen hafta altı ili daha afet bölgesi ilan ettikten sonra, kilit sektörler için fon sıkıntısı yaşanıyor. sağlık dahil acil ve kurtarma çabalarında.’ diye belirtti.

IOM, 6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen yıkıcı depremlerin ikinci ayında da sağlık dahil birçok alanda desteğe ihtiyacın devam ettiğini kaydetti.

IOM 6 Nisan’da yaptığı açıklamada, “Türkiye’deki topluluklar, depremlerin ikinci ayında felaketin yıkıcı sonuçlarıyla boğuşmaya devam ediyor. Türk Hükümeti geçen hafta altı ili daha afet bölgesi ilan ettikten sonra.” Durum ve iyileştirme çabalarında kilit sektörler için finansman eksikliği var.

LEGASSE: ULUSLARARASI TOPLUM TÜRKİYE’NİN SAĞLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİNE ÖNCELİK VERMEK ZORUNDADIR

IOM’nin Türkiye Kıdemli Acil Durum Koordinatörü Martin Legasse ve doktor Sadık Çayan’ın değerlendirmelerine de yer verilen açıklama şöyle:

Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) Türkiye’deki Kıdemli Acil Durum Koordinatörü Martin Legasse, “Tahmini 100 bin kişinin yaralandığı, sağlık tesisleri ve çalışanlarının büyük ölçüde etkilendiği bu süreçte uluslararası toplum yardım ediyor. Türkiye’nin sağlık sistemi, uzun vadeli düzleştirme çabalarında, desteğe öncelik vermelidir.

Depremlerde feci şekilde hayatını kaybedenler arasında tahminen 500 sağlık çalışanı bulunurken, yüzlercesi yaralandı ve binlercesi evini kaybetti. IOM, Sağlık Bakanlığı’nın depremzedelere yönelik hizmetlerinin sürekliliğini kolaylaştırmak için sağlık çalışanlarına geçici barınma çözümleri sunmaktadır. IOM, Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti’nin desteğiyle şimdiye kadar 800 sağlık çalışanının barınması için çadırlar sağladı. Kuruluş, bu felaketten en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’a 56 konteyner sağlayarak bu desteği genişletecek.

Türkiye’de deprem sonrası destek çalışmalarının önemli bir parçası olan sağlık çalışanları, ilk müdahale ve uzun vadeli iyileşme ve iyilik halinin itici gücü olarak gece gündüz çalışıyor. IOM’nin deprem bölgesindeki sağlık ekibinde önemli bir role sahip olduğunu söyleyen Uğur, afetten çok sayıda sağlık çalışanının da etkilenmesine rağmen yaşadıkları toplumlarda yardıma muhtaç insanların hayatlarını kurtarmayı her şeyin önüne koyduğunu söyledi. Sadık Çayan, ‘Bu Dünya Sağlık Günü’nde onları ve özverilerini kutlamamız gerekiyor.

IOM, birinci basamak sağlık hizmetlerine ek olarak, etkilenen topluluklara toplum temelli ruh sağlığı ve psikososyal destek hizmetleri sağlayarak insani topluluk içinde hem merkezi düzeyde hem de Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile sahada koordinasyona öncülük eder.

IOM Kıdemli Acil Durum Koordinatörü Legasse, “İyileşme sadece yeniden yapılanma olarak görülmemeli, aynı zamanda bu felaketten etkilenenlerin hayatlarını yeniden kurmaları için manevi, sosyal ve ekonomik bir temel sağlama olarak görülmelidir” dedi.

“IOM’NİN SAĞLIK BRANŞINA DAVETİ 5,5 MİLYON DOLAR OLDU, ŞİMDİ AMACINA ULAŞMADI”

Şubat ayında IOM, Türkiye’nin güneydoğusundaki depremlerden etkilenen topluluklara yardım için 110 milyon ABD doları tutarında çağrıda bulundu. Barınma ve gıda dışı sektör, milyonlarca insanı barınma konusundaki acil ihtiyacın bir sonucu olarak uluslararası toplumdan cömert destek alırken, IOM’nin sağlık bölümüne toplam 5,5 milyon ABD Doları tutarındaki daveti şimdi yerine getirmedi. amaç. Acil fonlara ihtiyaç duyulduğu için IOM, uluslararası toplumu çok bölümlü operasyonlarını desteklemeye çağırıyor.”

FOTOĞRAF: IOM

hekimhanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu